A biztonság minden élethelyzetben fontos

A bántalmazó kapcsolatok teljesen lerombolják az önbecsülést és a biztonságérzetet is. Ha valaki abúzív partnerrel van együtt, sosem tudja biztosan, mi lesz a másik következő lépése, mire számítson. Állandó bizonytalanságban él, hiszen nem kiszámítható sem a másik, sem a kapcsolat. Egy ilyen kapcsolatban gyakran kerül sor erőszakra, akár verbálisra, akár fizikai erőszakra is. Nem könnyű kimenekülni egy ilyen kapcsolatból, sokszor úgy gondolják az emberek, hogy miért nem hagyja már ott azt az erőszakos férfit vagy nőt, csak el kellene költöznie és soha többet nem találkozni vele, mi ebben a nehéz? Pedig ez igenis nehéz, ezért van szükség külső segítségre és rengeteg megértésre és türelemre. Ha a bántalmazott fél a külső segítőtől is csak szemrehányásokat kap, sosem fog tudni kiszabadulni a kapcsolatból.

A magánéletben a biztonság nem csak a kapcsolat biztonságát foglalja magában. Az otthonunk az a hely, ahova vissza vonulunk, ahol igazán elengedjük magunkat, ahova csak nagyon közeli ismerősöket és rokonokat hívunk meg. Éppen ezért szeretnénk biztonságban tudni a lakásunkat vagy házunkat is, hogy védve legyen az illetéktelen behatolóktól és makulátlan állapotban legyen. Ha lakásbiztosítást kötünk az ingatlanra, megnyugodhatunk, hogy jó kezekben van az otthonunk, hiszen bármilyen káresemény történik benne vagy vele, nem nekünk kell kifizetnünk a javítást és helyreállítást, hanem a biztosító fedez mindent.

Lakásbiztosításnál nem csak arra kell gondolni, hogy ha tűzvész pusztít vagy árvíz áldozata lett a ház, akkor fizet a biztosító. Manapság már rengeteg egyéb helyzetben is kapunk kártérítést, személyre szabható biztosítási csomagokat kínálnak a biztosítók. A lakásbiztosítást össze lehet kötni vállalkozások biztosításával, gépjármű asszisztenciával, kisállat vagy háziállat biztosításával, graffiti károk esetén történő kártérítéssel és jóhiszemű beengedéses lopás esetén történő kártérítéssel is. Egészen széles a paletta, amiről válogathatunk, hogy mit szeretnénk még a lakásbiztosítás mellé, milyen egyéb esetekben szeretnénk biztosra menni.

Lakásbiztosítás kötése előtt felmerülhet a kérdés, hogy melyik biztosítónál érdemes megkötni. Mielőtt elkötelezzük magunkat, érdemes tájékozódni, nézelődni, lehetőség van ugyanis lakásbiztosítás összehasonlítás végzésére, az interneten keresztül. Csak ki kell keresni a biztosítók weboldalát és a lakásbiztosítás kalkulátorral máris ki tudjuk számolni, hogy mekkora összeg lenne havonta a lakásbiztosítás a mi ingatlanunkra. Így átgondolt döntést tudunk hozni és ki tudjuk választani a legmegfelelőbb lakásbiztosítást.