A gyerekkori traumáim feldolgozásában a kertészkedés segít

Sajnos a barátaimmal ellentétben én nem mondhatom el magamról, hogy nagyon békés lett volna a gyerekkorom. Mivel a mindennapi életem megkeserítette a családom alkoholizmusa, azt hiszem, nem meglepő, ha azt mondom, hogy nem lettem túl egészséges lelkű felnőtt. Természetesen ennek ellenére igyekszem teljes életet élni, illetve egy szakember segítségével igyekszem feldolgozni mindazt, ami történt velem a gyerekkoromban több – kevesebb sikerrel. Viszont szerencsére rátaláltam egy olyan elfoglaltságra, ami képes teljesen kikapcsolni, és lehalkítani a belsőmben dúló viharokat, ez pedig a kertészkedés. Annyira sokat segített, amit a pszichológusom is megerősített, hogy úgy döntöttem, főállásban is elkezdek ezzel foglalkozni, így mezőgazdász lettem. Szerencsére egy családi örökségből volt néhány hektár földem, amik eddig bérbe voltak adva, így saját kezembe vettem az irányítást.

A földműveléshez szükséges dolgokat egy ismerősöm ajánlására a gazdabolt.hu-ról rendelem, mint mondjuk a műtrágya. Nagyon sok fajta közül lehet választani, de megvannak azok a jól bevált termékek, amiket időről időre újra megrendelek. Egy 25 kg-os Agromaster műtrágya a kedvencem, mert úgy látom, hogy a növényeim és a termőföld ezt szereti a legjobban. Nem csak a széles műtrágya választék miatt szeretem annyira ezt az online boltot, hanem például a Szaktanács fülön is mindig hasznos dolgokat olvasok. Itt különböző kategóriák között lehet választani attól függően, hogy épp milyen témában van tanácsra szükségünk. Itt kérdéseket lehet feltenni abban az esetben, ha valamilyen problémánk merült fel, és éppen nem tudjuk rá a megoldást. Ebben az esetben szakértők válaszolnak a legjobb tudásuk szerint. Én ezt nagyon hasznosnak tartom, személy szerint sosem szerettem azt, amikor valamilyen kérdésemre kerestem a választ, és mindenféle sarlatánok által közzétett információból tudtam tájékozódni, ami vagy bejött vagy nem. A gazdabolt.hu-nál nem kell emiatt aggódni, itt igyekeznek a legmagasabb szintű szakmai tanácsokat adni az embereknek.

A másik kedvenc részem a weboldalon az Akciók lapfül. Itt mindig olyan termékeket lehet megtalálni, amik le vannak értékelve. Még ha nem is spórol az ember hatalmas pénzeket, nekem mindig jól esik tudni, hogy az adott dologgal megtakarítottam valamennyi pénzt. Persze ez csak arra vonatkozik, ha a arra a bizonyos dologra tényleg szükségem van, nem vagyok a felesleges vásárlásnak a híve. Egyébként nem csak a mezőgazdasághoz szükséges dolgokat lehet itt kapni, hanem én például szoktam vásárolni a dísznövényeimnek, szobanövényeimnek is azt, amire éppen szükségük van. Nagyon jó minőségű virágmagokat is lehet kapni a gazdabolt.hu weboldalán, az ismerőseim például csodájára járnak az árvácskáimnak, amiket az innen vásárolt magokból neveltem. Azt mondják, hogy kevés ilyen különleges szép darabot lehet mostanában látni, mint az enyéim.

Mikor az egyik vásárlásom alkalmával kicsit jobban körülnéztem a weboldalon, akkor bukkantam rá a Gazdabolt TV-re. Nagyon érdekesen hangzott, úgyhogy kicsit jobban meg akartam nézni magamnak. Itt rövid videókat lehet találni mindenféle témában, amelyek nagyon hasznos tippeket adnak a kertészkedés területén. Ez a lehetőség például szerintem mindenkinek jó lehet, aki mondjuk vizuális típus, és az írásbeli tanácsokat kevésbé tudja fejben tartani. Azt hiszem, elmondható, hogy tanácsokkal aztán el van látva az ember a gazdabolt.hu-n, már ez is elég érv szerintem, ami mellettük szól. De az, hogy eddig mindig minden dolog bevált, amit tőlük rendeltem, engem végképp meggyőzött, úgyhogy minden kertészkedéssel, mezőgazdasággal foglalkozó ismerősömnek bátran szoktam ajánlani a gazdabolt.hu weboldalát.