A vásárlás során én szeretek dönteni

Személy szerint én nagyon nem bírom az erőszakot. Sem régen, sem pedig mostanában. Emlékszem rá, hogy a suliban az osztálytársaim imádták az erőszakos játékokat, filmeket, meséket, de valahogy nekem akkor sem jött be.

Vannak, akik imádják az erőszakos filmeket. Én ezt sem. Szerintem az életünkben annyi erőszak, feszültség, bántalmazás van így is, hogy nem hiányzik még egy filmben is ezt nézni. De valószínűleg, hogy ez azért is van így nálam, mert nálunk a családban több példa volt a családon belüli erőszakra, illetve láttam ilyet barátoknál is, úgyhogy egyáltalán nem hiányzik az életemből.

Azt sem szeretem, amikor erőszakosan akarnak rám sózni valamilyen terméket vagy szolgáltatást. Éppen ezért mindig jól utána nézek mindennek. Legutoljára például az autóm gumiját akartam lecserélni és ehhez kerestem új téli gumikat.

Rátaláltam a gumidiszkont.hu/teli-gumi oldalra és már az első pillantásra nagyon megtetszett. Hogy miért? Mert ez egy 100%-ban magyar tulajdonú cég, akik már majdnem 20 éve foglalkozank gumiszereléssel és értékesítéssel. Hatalmas nagy a kínálatuk és ha mégsem lenne jó az abroncs, akkor pénzfisszafizetési garanciát is vállalnak. Ez számomra nagyon megnyerő volt, mert ez azt jelenti, hogy minőségi szolgáltatást nyújtanak.

Ezután átnéztem a téli gumi kínálatot. Valóban rengeteg féle abroncsot kínálnak a legolcsóbbtól a legdrágábbig. Mivel márkafüggő vagyok, ezért ragaszkodom az általam már jól bevált márkákhoz. A téli gumi esetében ez a Bridgstone márkájú gumit jelenti. Szerencsére volt az a méret, ami az autómhoz kell, így gyorsan beraktam a kosárba, kifizettem és már meg is rendeltem. Mivel személyesen nem tudtam elmenni értük, így a házhozszállítást választattam. Ebben az esetben darabonként még 1490 Ft-ot kell fizetni, ami ahhoz képest, hogy jó messzire kell hozni nem is olyan sok.

gumidiszkont.hu/teli-gumi

Tovább pásztáztam az oldalt és nagyon jó tanácsokat kaptam arra, hogy hogyan kell majd a megrendelt gumikat tárolni. Mindenképpen sötét, száraz és páramentes helyen kell elhelyezni őket, erre tökéletes a pince. Tehát az például nem jó, ha csak úgy kitesszük őket a kertbe, egész nyáron ott vannak és majd valamikor ősszel hozzányúlunk. Érdemes 15-25 fokon tárolni, vagyis ne legyen se túl hideg, se túl meleg.

Mielőtt elrakjuk az abroncsokat meg kell őket tisztítani, mert nem jó, ha sós marad, ami hónapokig “eszi” majd a gumikat. Általában a szervízben megcsinálják, de ha mégsem, akkor ajánlott megjelölni az abroncsokat, hogy hol voltak felszerelve, elöl vagy hátul, jobb vagy bal oldalon.

Amit sokan nagyon rosszul csinálnak, hogy egymásra pakolják a lecserélt abroncsokat. Ezt nem szabad, mert nagyon könnyen eldeformálódhatnak. Egymás mellé elhelyezve, állítva kell tárolni és lehetőleg időnként meg kell forgatni a gumikat. Ezek nagyon érdekes információk és biztos vagyok benne, hogy megfogadom majd a továbbiakban.

Mivel az egyik barátom is hasonló cipőben járt, mint én, vagyis ő is a gumicserében volt, ezért átküldtem neki a gumidiszkont.hu/teli-gumi oldalt, mert biztos voltam benne, hogy találni fog megfelelő abroncsot az autójához.