Aktivista barátnőmnél csőtörés volt, de tudta, kihez kell fordulni

Egy régi barátnőm, Bea, aki évek óta önkénteskedik egy bántalmazottakat segítő alapítványnál, s aktivitaként is részt vesz különféle, ehhez kapcsolódó projektekben, nemrég elpanaszolta, hogy az új lakásban, amit csupán pár hónapja vett, azonnal lett is egy csőtörés.

Alattomos fajta volt ráadásul, szép lassan nedvesítette át a falat, s pont egy olyan helyen, ahol alig volt látható, mert a mosdóállvány eltakarta. Aminek viszont örült, az az volt, hogy nem volt kétség, hogy kihez forduljon, mert korábban az édesanyjánál duguláselhárítást, illetve bojler és mosógép bekötését is nagyon profin oldotta meg egy cég, és a munkákra garanciát is vállaltak.

Annak idején egyébként az egyik aktivista csapat tagjától kapta a tippet, de most én is elkértem tőle az elérhetőséget, mert a lakásunkban két lefolyó kezdett nagyon rosszul működni, és nem akartam szereket önteni beléjük, mert azt olvastam, hogy azzal akár árthatunk is a helyzetnek.

Bea el is küldte nekem e-mailben a weboldalt: a vizszereles.net oldalon egyébként rengeteg hasznos információ is van, megtudhatjuk például, hogy az általában kis meghibásodási kockázatúnak tekintett vízvezetékek esetében valójában milyen sok hibafaktor lehet. Az ember nem is gondolná, hogy mi mindent el lehet rontani, így például komoly problémát okozhatnak a rosszul összekötött csatlakozások, a szakszerűtlenül kivitelezett tömítés, a sérült vagy éppen nem megfelelő alkatrészek használata vagy a gyenge minőségű hegesztés is.

Ezek a hibák pedig sajnos a legtöbb esetben valóban gondokhoz vezetnek, hiszen a víz a legkisebb repedésben, résben, illesztési hibán át megtalálja az utat magának, és ha a szivárgás kevéssé látható helyen indul el, mint most Bea esetében is, akkor a kár a kései felismerés miatt még tovább fokozódhat.

Beának mindenesetre szerencséje volt, mert kiderült, hogy alig kell bontani a hiba javításához. A szerelő gárda nagyon hamar, még aznap kijött, s természetesen a gondos telefonos kikérdezés után körül tudták határolni azt is, hogy nagyjából milyen meghibásodásokról lehet szó, s ennek megfelelő felkészültséggel érkeztek. A helyszínen aztán alapos felmérést végeztek, majd viszonylag gyorsan és hatékonyan javították a szivárgást eredményező törést.

A cég által adott számlát amúgy a biztosító is elfogadja, ahogy a vizszereles.net oldalon olvasható is, s Beának ez is alapvető szempont volt, ugyanis a lakás megvásárlása után azonnal biztosítást kötött, ami a csőtöréses károkra is térítést vállal.

A szakembereket végül én is kihívtam, és én is maximálisan elégedett voltam a munkájukkal. Úgy döntöttem, hogy a szüleim nyaralójában elromlott kerti csap szerelésével is mindenképp őket fogom megbízni, mert tényleg professzionális munkát végeznek. A nyaraló egyébként Pilisszántón van, tartottam is tőle, hogy oda talán már nem vállalják a kiszállást, de hála istennek kiderült, hogy igen. Pest megyében egyébként számos településre ki lehet hívni az egyébként AA minősítéssel rendelkező cég szakképzett szerelőit, a vizszereles.net oldalon ezeket a településeket fel is sorolják.

Emellett nem mellékes az sem, hogy a szakértelem mellett az ő esetükben harminc éves tapasztalatról is beszélhetünk, szolgáltatásaik megbízhatóságát tehát, a garancia mellett, ez is szavatolja.