Az angyaloknak nem mindig van szárnya

Gyerekként nagyon szerettem nézni apukámat, ahogy dolgozik a fával. Gyönyörű székek, asztalok, szekrények és polcok alakultak a keze alatt, már szinte varázslatnak hittem, amit csinál. Mindig megcsodáltam a cirádás mintákat és faragásokat, én sosem tudtam volna ilyen gyönyörűen megcsinálni. Ha bármi kellett otthon, azonnal megcsinálta apukám, így volt gyerekként saját kis asztalom és székem, kis sámlim és minikonyhám is. Ekkor még nem tudtam egy nagyon fontos dolgot, amit csak jóval később tudtam meg apukámról.

Ha éppen nem volt semmilyen megrendelése és otthonra sem kellett semmilyen bútor, apukám mindig szekrényeket csinált, amikbe aztán tükör is került és ahogy anyukám mondta, valakinek a fürdőszobáját díszítették. Sosem kérdeztem, hogy kiknek lesz a sok fürdőszoba szekrény tükörrel, mígnem egy nap, már felnőttfejjel meghallottam anyukámtól, hogy ezeket a bútorokat apukám teljesen ingyen készíti olyan otthonoknak, ahol bántalmazott nők és gyermekek élnek. Az is kiderült hamar, hogy még a nagymamám miatt viselte a szívén ennyire ezeknek a nehéz sorsú nőknek a jóllétét és kényelmét; megpróbált hozzájárulni a mindennapi luxusukhoz egy-egy saját szekrénnyel. Van, akinek csak egy szekrény, de apukám tudta, hogy mennyit jelent egy ilyen kis gesztus is.

fürdőszoba szekrény tükörrel

Én bezzeg hetekig rágódtam azon, hogy milyen szekrényt vegyek a fürdőszobámba, mi passzolna a csempe színéhez és a többi bútorhoz. Nem volt elég helyem, úgyhogy mindenképpen be kellett szereznem egy tárolóalkalmatosságot és úgy ítéltem meg, hogy egy polc kevés lenne. Mindenképpen szekrényre volt szükségem, de nem volt ám mindegy, hogy milyen fából készült és hogy nézett ki. Kínosan ügyelek arra a lakásomban, hogy minden helyiségben passzoljanak egymáshoz a bútorok és a különféle berendezési tárgyak. Ezért a fürdőszoba szekrényekkel is kritikus voltam, nem jöhetett ám akármilyen. Nem túl nagy a fürdőszobám, így szóba sem jöhetett valamilyen hatalmas szekrény, mert az nagyon sok helyett vett volna el. A mosdó alatt vagy fölött is volt még hely, úgyhogy ilyen szekrényeken is gondolkoztam és végül egy ilyen szett lett a befutó.