Az erőszaktól és a fájdalomtól való irtózásom margójára

Sok különböző módja lehet, hogy tegyünk az általános erőszakosság ellen, de ezek már általában politikai aktivizmus kérdései. Messzire vezetnek és hosszú út is vezethet el hozzájuk – mármint, hogy ezekre az utakra rátaláljunk.

Az egész dolog viszont nálam tényleg a kezdet kezdetén gyökeredzik, valahol a múltban. Már kiskoromban is nehezen bírtam ugyanis a fájdalmat, és még felnőttként is átérzem, mennyi szomorúság van a tehetetlenségben, ami bármilyen fájdalom leküzdését illeti. Ezért én komolyan veszem ezt! Mióta gyermekem van, még nehezebben viselem el, hogy ha neki kéne elviselni valami kellemetlent. Valamit, ami fájdalommal jár. Ezért talán jobban aggódom miatta, hogy ráleljek mindenféle fájdalom elkerülésének módjaira, és több munkám is van benne.

Hosszú keresgélés után például találtam a gyermekemnek egy tökéletes, baba fogzásra kitalált, azt könnyebbé tevő, fájdaloműzőnek is árult dolgot (Rágómaki), ami emellett igencsak multifunkciós játéktárgyként, többet is tud ennél. De nagyon akartam már, hogy valami elvonja a figyelmét, tényleg! Ez egy nehéz időszak, és ez a játék úgy van kitalálva, hogy megjelenésében is törekedtek már rá, hogy vonzza a kicsi figyelmét, biztosan ne ignorálja azt, ha a kezébe adjuk, így esélyes, hogy szeretni fogja. Maga a forgalmazó azt írja a saját első tapasztalatáról, náluk a kedvező formája miatt is népszerű lett egyből ez a játék – a kicsi könnyen kézbe tudja fogni, tartani, a csócsálása pedig látványosan hatott abba az irányba, hogy enyhítette a baba fogzásra jellemző fájdalmat. A linken megnézhetitek, hogyan is néz ki ez a termék, így érteni fogjátok, miről beszélek, mikor a fő funkciója mellett az ideális formájára és tervezésére utalok.

Ezen felül mindenfélét kaphattok még a linken található webshopban (imaginebaby.hu)!

Vannak a rágómakinak továbbgondolt változatai náluk (tippre ennyire népszerűvé válhatott időközben, talán világszerte ez a termék), tányérok, alátétek piciknek, egyéb fejlesztő játékok is (például építőkockák), soroljam még? Nagyszerű bababolt cumikkal, bilikkel, lehet venni nyálkendőt, ágyneműket, pelenkát, és ha nem a saját babának vásárolnánk, helyes kis ajándék boxokat is vehetünk. Nyilván a felsorolt dolgok egyes darabjaival.

Írtam, hogy nagyon megkapó saját sztorival rendelkezik az üzlet, ami a megalakulását illeti. Az elhivatottságuk sok egyébben is látszik: blogot is vezetnek számos, a területet érintő, hasznos témában. Például megtudhatjuk az írások egyikéből, hogyan tartsuk tisztán a rágómakit. Ha nagyon gyakorlatlan szülők lennénk (mindenki elkezdi egyszer, az első babával), leírják, mik még a fogzás várható tünetei. Az olvasásukkal nagyon sok dologra előre felkészülhetünk.

Hogyan ápoljuk kisbabánk fogazatát és segítsük a fejlődést ilyen téren? Természetesen a tisztán tartás az elsődleges – mint írják. Ehhez rengeteg praktikát kínálnak. Például ujjra tekert kendővel való áttörölgetés. Nos, ennek egy továbbfejlesztett, a gyermek által jobban kedvelt módja a náluk kapható, szilikon-babafogkefe.

Nézzünk szét tehát a kínálatukban és a cikkeik között egyaránt. Nagyon fontos kor a fejlődésben ez a “pici kor”, szinte pótolhatatlan minden mulasztás, de ők segítenek mindent jól csinálni az imaginebaby.hu-n! Nem csak a baba fogzásra kínálnak tehát megoldásokat.

baba fogzásra