Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán

Sosem voltam a híve az erőszaknak, mindig kerestem a békés megoldásokat, ha alkalmam volt rá, ezzel sajnos sokan nincsenek így. Pont amiatt lettem ilyen, mert nem volt egyszerű gyerekkorom, a szüleim sajnos nem vetették meg az erőszakot. Ezért megfogadtam, hogy bármi legyen, sosem emelek majd kezet a gyerekeimre. Szerencsére egy csodás férjem van, ami mindenben partner, és segíti, hogy a rossz gyerekkori mintákat le tudjam vetkőzni. Akkor javult sokat a lelkiállapotom, amikor a férjemmel elköltöztünk a saját házunkba. Sok munka volt vele, de nekem minden perce megérte, mert tudom, hogy ez a kis hely csak a miénk. Az egyik legfontosabb dolog volt a felújítás során a fűtés korszerűsítése, mert nagyon sok pénz elment a gázfűtésre. Ráadásul nem voltam nyugodt sem, hogy a mai bizonytalan világban csak a gázra vagyunk utalva.

Ekkor talált rá szerencsére a férjem egy oldalra, aminek a következő volt a címe: Egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazán. Meg is fogta rögtön, és rákattintott, hogy elolvassa, pontosan miről is van szó. Az oldalon először is írták, hogy manapság sokféle lehetőség áll a rendelkezésünkre, hogy fűtést válasszunk. A nulladik lépés a házak hőszigetelése, hiszen már ezzel a lépéssel is sokat lehet spórolni. Az egyik lehetőség az elektromos kazán, ami működését tekintve hasonló, mint a gázkazán. Ezek után lehetett részletesebb információkat olvasni erről a készülékről, és mivel a férjemet eléggé felcsigázta a téma, eldöntötte, hogy annyi mindent el akar olvasni ezzel a témával kapcsolatban, amennyit csak tud.

Az első információ az volt, hogy ha egy nem annyira drága, de korszerű fűtési alternatívát keresünk, akkor érdemes megfontolni az elektromos kazánt. Ez egy nagyon korszerű készülék, éppen ezért sokszor társasházakba és lakásokba is ezt szerelik be. Anyagi szempontból sem utolsó, hiszen összességében is jobban járunk vele, mint mondjuk a gázkazánnal, mert a karbantartási költségek is kevesebbek. Az sem mellékes dolog, hogy a gázkazánokkal ellentétben az elektromos kazánoknál nem kell számolni az időről időre megismétlődő hatósági vizsgálatokkal, így ezeknek a költségeit is megússzuk. A rendszer bekötése sem igényel túl nagy erőfeszítést, így lehetőségünk van arra is, hogy bármikor energiahordozót váltsunk.

A férjem szerint az egyik legnagyobb előnye az elektromos kazánnak, legalább is, ahogy olvasta a futesrendszerek.hu oldalán, hogy nem keletkezik égéstermék a működése során. Ebből következik, hogy nincs szükség kéményre sem! Ez nagyon jó hír volt a számunkra, mert elégé rossz állapotban volt a kéményünk, amikor beköltöztünk, és tudtuk, hogy előbb vagy utóbb konkrétan újra kell majd építeni. De az elektromos kazánnal ezt is el tudjuk kerülni. Mivel hosszú az élettartama, gyakran sem kell cserélni, úgyhogy tényleg minden szempontból megéri átváltani az elektromos kazánra.

A futesrendszerek.hu oldalán árajánlatot is lehet kérni, amit a férjem nyomban meg is tett, nem akarta vesztegetni az időt. Elég részletes adatokat kellett megadni, így aztán biztos, hogy az igényeinknek megfelelő szolgáltatást fogunk kapni. A férjem mondta, hogy bízzunk a cégben, mert ők jobban értenek a fűtéshez, mint mi. Én meg benne bíztam, mert sajnos nem sokat konyítok a műszaki dolgokhoz. Összességében nagyon jól jártunk szerintem a futesrendszerek.hu által nyújtott szolgáltatással, valóban minden igaz, amit a honlapjukon írtak az elektromos kazánról. Így valóban ez egy modern megoldás a fűtésre: elektromos kazánt választottunk!