Egy traumatizált lány mesébe illő esküvője

Az egyik barátnőm nemrég felkért koszorúslánynak, aminek nem csak azért örültem, mert hatalmas megtiszteltetés, hanem mert tudom, hogy milyen körülmények közt nőtt fel… Az édesapja nagyon sokat bántotta őket, az édesanyját többször meg is verte, őt “csak” szóban bántalmazta, de az is elég volt ahhoz, hogy nagyon nehezen bízzon meg az emberekben, főleg a férfiakban. Szerencsére megtehette, hogy az egyetemi évek alatt elköltözzön otthonról, és pszichológushoz járjon, így sok évnyi terápia után sikerült helyre rakni magában a borzalmas abuzív korszakot, és nyitottá válni az új arcok irányába.

Azért neki sem sikerült egyből a tökéletes társat megtalálni, viszont a (most már) férjével sikerült kiválasztaniuk a legmegfelelőbb esküvői ceremóniamestert, így felhőtlenül élvezhették a nagy napjuk történéseit! Mesélte a barátnőm, hogy nagyon sok ceremóniamester oldalát megnézte, de érezte, hogy kifejezetten női ceremónaimestert szeretne, és Kata már a fotók alapján szimpatikus volt, a vélemények az oldalán, illetve a személyes találkozó pedig teljesen meggyőzte őt és a párját! Kata rengeteget segített a barátnőmnek már a szervezés fázisában, bármikor fordulhatott hozzá kérdéssel, együtt készítették el az esküvői forgatókönyvet, és mindent átbeszéltek, hogy ott a Nagy Napon már ne kelljen fontos döntéseket hozniuk. Aznap a vendégek előtt érkezett – ezt koszorúslányként tudom -, és kedvesen fogadta az érkező családtagokat, barátokat, informálta őket a programokról, terelte őket a megfelelő időben a megfelelő helyre. Feldobta a hangulatot csoportfotózások közben, a vacsora előtt olyan hangulatot kreált a bevonuláshoz, hogy még a pár is meglepődött! A vacsora utáni játékba az egész násznépet bevonta, profi kvíz mesterként vezette le, és nem voltak kellemetlen, nászéjszakára, házasság börtönére, gyereknemzésre utaló kérdések! 

A barátnőm nem szeretett volna menyasszonytáncot, mert nem szeretett volna eladó lenni… Kata erre is kínált egy szuper megoldást: mindenkinek meg kellett pörgetnie a táncparketten a barátnőmet, de nem az volt a feltétele, hogy dobjanak pénzt a lábasba, hanem a táncot követően kaphattak a tortából egy szeletet!

Ezt az este dinamikájának is jót tett, mert a buli felpörgetése után kicsit lepihenhettünk és magunkba tömhettünk egy kis szénhidrátot a további bulihoz! Kata maradt még, és csillagfényes búcsúztatással és az átöltözés után táncpárbajjal dobta fel a bulit, úgyhogy a DJ-nek már csak pár órát kellett nélküle kihúznia, de nem volt nehéz dolga, mert Kata megalapozta a hangulatot! 

Csodaszép volt a helyszín és a dekoráció, finomak az ételek, de így visszagondolva, ez mit sem ér, ha káosz van a programokban és nincs jó dinamikája az estének… ezért is döntöttem úgy már most, hogy az én esküvőmön is Kata lesz a női ceremóniamester!