Egy webshop átmenetileg még egy traumatizált személynek is segíthet

Egyszer egy régi, gimnáziumi osztálytársammal, Mártival szokatlan körülmények között találkoztam újra, méghozzá úgy, hogy egy olyan lakásba jelentkeztem véletlen albérlőnek, ahol az egyik szobában, mint kiderült, ő lakott.

Akkor már évek óta nem láttuk egymást, úgyhogy volt miről beszélni, viszont Mártinak sajnos egy nagyon szomorú története is volt. Az történt ugyanis vele, hogy egyetem végén megismerkedett egy rendesnek tűnő fiúval, akivel össze is költözött a nagy szerelem miatt, de csakhamar kiderült, hogy a fiú egy bántalmazó.

Mártinak szerencsére egy év múlva sikerült kikeverednie a kapcsolatból, de nagyon megsínylette a dolgot. Hiába járt ugyanis terápiára, még másfél évvel később is rettegett kimenni az utcára, mert pánikrohamai voltak.

Hogy Mártinak ebbe az izolált életmódjába egy kis színt vigyek, sokat társasoztam, beszélgettem vele, sőt, végül még barátnős közös vásárlásokat is csináltunk, csak épp kicsit rendhagyó módon, tehát online, az 50százalék nevű webshopban.

Ez a webshop a mi kis külön bejáratú, leárazásokban dúskáló plázánk lett, ahol senki és semmi nem zavart meg minket, s Márti pánikrohamok nélkül élvezhette végre a barátnős vásárolgatásokat. Amúgy a kiszállítás is gyors volt, 2-3 nap alatt megjöttek általában a termékek, és sok kedvezmény is van náluk.

Azt kell mondjam ráadásul, hogy ebben az 50százalék nevű webshopban igen hasznos dolgokat lehet kapni, a kozmetikai termékek kategória például nagy kedvencünk volt, de egyszer már például fúrót is rendeltünk, sőt, a webshopnak hála az egész albérletben minden izzót kicseréltünk LED izzóra.

S bár két hónap múlva már igazi üzletekbe is el-elmentünk, ez a webshop stabil pont maradt, rendszeresen visszajárunk még ma is.