Erőszak az utcán – hajléktalan nők helyzete

Még 2010-ben jelent meg egy cikk erről az Index újságban, amely a hajléktalan nők ellen elkövetett erőszakról számol be. Magyarországon ismerten rossz a hajléktalanok helyzete, a szállók nem biztosítanak elég férőhelyet, nem is érzik magukat ott biztonságban, hiszen gyakoriak a bántalmazások és a lopás, illetve az erőszak.

Gondoljunk csak bele abba az egyszerű példába, hogy egy nő életében például milyen fontos, hogy a menstruációja során hozzájusson higiéniai termékekhez. Ez nincsen biztosítva az utcán élő nőknek, persze az olyan civil szervezetek, mint például az Auróra, rendszeresen gyűjt tisztasági betéteket a rászorulóknak. De ez csak egy apró szegmense ennek az embertelen szituációnak. Egy barátnőnket, a feleségünket, vagy a lányunkat nem hagynánk, hogy egész éjszaka védtelenül császkáljon a belváros utcáin. Ki tudja kivel találkozik, ki tudja kinek milyen szándékai vannak. Azok a nők, akik az utcán élnek, ugyanígy védtelenek.

Az Index cikkéből megtudhatjuk, hogy összesen 3 hely van, ahol fogadnak hajléktalan nőket, ahol tudnak fürödni és meleg helyen aludni. Ez nem elég. A hajléktalan nők közül nagyon sokan otthoni bántalmazás után kerülnek utcára. Ezek a traumák pedig a kellő pszichológiai ellátás nélkül súlyosbodni fognak. És akkor ez csak a dolog egyik fele, a fizikai lelki biztonságuk egyaránt veszélyeztetve van nap mint nap.

Hogyan segíthetünk mi? Cégalapítás egy jó ügy érdekében

A civil szervezetek munkája önmagában sajnos nem tud lefedni mindent, ezért is lenne szükség arra, hogy ezzel foglalkozó cégek alapuljanak Magyarországon. A cégalapítás költségei mellett is azt gondolom, hogy egy ilyen ügy mellett érdemes belevágni a cégalapításba.

Hogyan fogjunk bele egy ilyen bonyolult jogi tudást igénylő procedúrába? A topcegalapitas.eu segíthet nekünk ebben, náluk a cégalapításhoz szükséges összes információt és segítséget megkapjuk. A jogi hátteret is biztosítják számunkra és tisztázzák a cégalapítás költségeit. Az ügyvédi munkáért 16.900 Ft-ot kell fizetnünk, míg a székhelyszolgáltatásukat igénybe véve, a 6+1 hónap ajándék kedvezménnyel összesen kell 29.900+ÁFA díjat fizetnünk. A cégalapítási tulajdonlap is némi extra költséget jelenthet de meg sem haladja az előzőket. Saját székhellyel, Budapesten lévővel és IPA mentes székhellyel más-más árkategóriába tartozunk. Mindegyik esetében ingyenesen alapíthatunk Kft-t ügyvédi jelenlét mellett, tulajdoni lapot kapunk a székhelyhez és aláírásmintákat.

Budapesti székhely esetén van egy egyórás konzultációra lehetőségünk és aláírásra, illetve a tárgyaláshoz biztosítanak irodát, kihelyeznek számunkra cégtáblát, és a dokumentációt is rendezik. Azt gondolom, hogy egy cégalapítás sok megfontolással és munkával jár, de bizonyos célokért bármennyit érdemes megtenni. A topcegalapitas.eu segíthet nekünk elérni a célt, amit kitűztünk.

A topcegalapitas.eu tájékoztat a cégalapítás előtti teendőinkről is, így ennyivel is gördülékenyebbé tehetjük a folyamatot. Fontos tudni, hogy cégalapítás előtt azonnal keresni kell egy hozzáértő könyvelőt is. A könyvelővel érdemes átbeszélni, hogy ki az ügyvezető és mi az ő pénzbeli járuléka. Ezek után át kell gondolni alaposan a cégforma kiválasztását , mert ez az adózás szempontjából sem másodlagos, például a KATA nagyon előnyös tud lenni, hogyha betéti társaság a cégforma. Az adózásnál nem szabad megfeledkezni az ügyvéddel való egyeztetésről, hogy az adózási nyilatkozat elkészülhessen. Nagyon jó tippet kapunk még arról, hogy mikor hagyjuk ott a könyvelőnket. Akkor, ha esetleg a nem szeretné beadni a cégalapítás napján a NAV-nak szükséges dokumentumokat, elsősorban pedig a 20T1041-es nyomtatványt.

Persze nagyon lényeges, hogy egy jó cégnevet is találjunk, és itt hasznos lehet a székhelyszolgáltatása is a topcegalapitas.eu-nak. A cég tevékenységét és jegyzett tőkéjét meg kell határozni, és már mehet is a menet. Elég egy jó cél, és egy cég vagy vállalkozás, amely ebben segítségünkre lehet.