Hogyan léptem túl? Felejtés sütéssel

A felejtés soha nem egyszerű, de mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy ne hatalmasodjon el rajtunk az, ami velünk történt. Nekem az segített igazán, amikor a hobbimban elmerültem, és idővel egyre ritkábban jöttek elő azok a képek, amik a történtekre emlékeztetnek.

Az én hobbim a sütés, amiből az lett, hogy elmentem egy egy pék-cukrász képzésre is, ami után úgy döntöttem, hogy elindítom a saját kis pékségemet itt a közeli településen. Ehhez mindenképp szükségem volt egy dagasztógépre, amihez segítséget kértem egy ismerősömtől, akinek saját étterme van. Ő ajánlotta a rdealer.hu/termekek/dagasztogep oldalt, ahol megtalálhatom azt a gépet, ami a segítségemre lesz. Mondta, hogy ő már több dolgot is itt vásárolt meg az éttermébe, így bátran meri őket tovább ajánlani.

Nem a legjobb szervezőkészségekkel megáldott ember vagyok, és nem is igazán szeretem az ügyintézéseket, de szerencsére nagyon gyorsan lezajlott az egész folyamat.

A termékek között található új és használt állapotú egyaránt. Nekem, mint kezdő vállalkozónak természetesen egy új gép beruházása kicsit nehézkes lett volna, ezért én úgy döntöttem, hogy első körben egy használt dagasztógéppel fogok próbálkozni. Amire egyébként itt az oldalon ugyanúgy adnak garanciát, mint egy új gépre. Annyi különbséggel, hogy használt gép esetén nem egy év, hanem három hónap a garancia idő. De egyébként bármikor lehet hozzájuk fordulni, bármilyen kérdés vagy probléma felmerül.

Volt is egy kicsi, de kompakt dagasztógép náluk a rdealer.hu/termekek/dagasztogep oldalon, ami tíz literes, és körülbelül 2,5-3 kilogramm mennyiség állítható elő benne. Arra jutottam, hogy ez az én kezdő vállalkozásomhoz egy tökéletes dagasztógép lenne, így nem is gondolkodtam sokáig azon, hogy mit válasszak, és végül ez a spirálos dagasztó lett az, ami a segítségemre volt az induláskor.

Mivel nem webshopról van szó, így a rendelés nem online történik, hanem egy ügyfélszolgálati telefonszámot kellett felhívnom. Itt minden fontos adatot egyeztettünk az ügyfélszolgálatos kollégával, majd ezután pedig megtörtént a kiszállítás. Invitáltak a tapolcai üzletekbe, hogy a bemutatótermükben nézzem meg ezt a gépet és akár a többit is, de sajnos nekem most erre nem volt lehetőségem, de szerencsére ez nem jelentett problémát, hiszen a házhoz szállítást is meg tudták nekem oldani, így nem volt szükség arra, hogy személyesen elmenjek a bemutatóterembe. A házhoz szállítás a megbeszéltek szerint történt, pontosan akkor érkeztek, ami meg volt beszélve, a gép pedig pont olyan szuper, ahogy azt elképzeltem a képek és a leírások alapján.

Ez a dagasztógép teszi lehetővé azt, hogy most már ne csak a családon belül élvezhessék az általam készített friss péksüteményeket, hanem azokat az üzletembe, tudjam a vendégeim, a vásárlóim.