Kitekintés az autóápolás világába

Időről-időre azt érzem, hogy teljes mértékben megcsömörlök az erőszaktól és mind attól a durvaságtól, amit tapasztalok és látok. Ilyenkor azt érzem, hogy egyszerűen nem tudok ebben tovább létezni, nem tudok erről tudomást venni és ki kell szakadnom egy alternatív valóságba, ahol ez nem létezik ilyen formában. Úgyhogy most egy kicsit írok nektek az autóápolásról.

Nem tudom mennyire vagytok jártasak ebben a témakörben, de vajon mond az nektek valamit, hogy sonax wax? Ez egy olyan autóápolási termék, aminek az a dolga, hogy védje a kocsi lakkozását, fényezését a különböző külső behatásoktól. Gyakorlatilag egy olyan viaszról van szó, ami a nano-technológiának köszönhetően rendkívül hatékonyan képes meggátolni, hogy a külső felületeken komolyabb, maradandó elváltozások keletkezzenek (persze ami a fényezést illeti, nem ami a karosszériát). Hogyha a sonax waxot használjuk a külső burkolat kezelésére, akkor egy hihetetlenül ragyogó, mély csillogású, sima felületet kapunk, ami rendkívül ellenálló lesz a környezeti hatásokkal szemben.

Sok hasonló termékkel az a probléma, hogy bonyolult a felvitele és még ráadásként fehér foltokat is hagy, ami mondjuk egy színes lakkozáson elég hülyén mutat. A sonax wax ezt is megugorja, mert egyszerű a felhasználása és semmiféle foltot nem hagy maga után.

Az egyszerű felhasználása a következő lépésekből tevődik össze. Először is szükségünk van egy tiszta autóra, tehát le kell mosni vagy mosatni a gépjárművet, hogy kezelhető felületet kapjunk, majd érdemes áttörölni, hogy száraz is legyen. Erre a célra a gyártó szarvasbőrt tanácsol, de természetesen egy mikroszálas kendő is megteszi. Amennyiben van bármilyen karc vagy sérülés, kopás a lakkozáson, akkor első körben ezt vagy ezeket a részeket kell lekezelni egy polírozó termékkel – amik közül szintén elérhető több is a sonax kínálatában. Ha ezzel megvolnánk, akkor fel kell rázni a wax flakonját, majd elkezdhetjük felhordani egy vékony rétegben az anyagot az autóra. Fontos, hogy az olyan összefüggő részeket, mint mondjuk a tető, vagy a motorháztető egyben csináljuk meg. Ha felvittük a waxot, nincs más dolgunk, mint egyenletesen eloszlatni az adott területen. Ezután hagyni kell egy kicsit száradni, végül pedig el lehet távolítani a felesleges maradványokat.

Ezekhez a munkafolyamatokhoz mind megvan az ajánlott sonax termék, polírozó, kendő és szivacs, amelyek a wax mellett mind elérhetők a www.olajwebshop.hu webshopban. Szerintem hogyha egy termékben márkahűek vagyunk, akkor érdemes a többit is abból a termékcsaládból megvásárolni, főleg hogyha a honlapon is azt tüntetik fel, hogy ezt ajánlják az adott anyag mellé. Ezt a viaszos kezelést egyébként érdemes havonta megismételni, hogyha valóban fontos nekünk, hogy a fényezés ellenálló és ragyogóan csillogó maradjon. Szerintem megéri, ha valakinek van erre ideje…

sonax wax