Nepáli hangtálakkal az erőszakmentes és kiegyensúlyozott hétköznapokért

Soha nem értettem, hogy mire jó az erőszak. Egyszerűen nem tudja elfogadni a lelkem. Nem értem például, hogy mi a jó egy ökölvívó mérkőzésben, vagy annál is inkább bármilyen UFC kaliberű ketrecharcban. Miért jó az, hogy emberek egymást bántják és ezt más emberek élvezik és drukkolnak is érte. Mennyivel jobb ezzel szemben az, hogyha békében és harmóniában élünk egymást mellett és segítjük, szeretjük egymást. Nem pedig ilyen teljesen értelmetlen erőszakot eszközölünk egymással szemben – akár csak szavakkal is.

Azért, hogy ne hatalamasodhasson el rajtam a harag és a düh, még a legnehezebb pillanatokban sem rendszeresen meditálok és hangtálat is használok. A nepalitermekek.com weboldalról rendeltem és nagyon elégedett vagyok vele azóta is. Az egyik jóga órán találkoztam először ezzel az eszközzel és már abban az első alkalomban úgy éreztem, hogy nekem ez egy olyan stabil békét ad, amire szükségem van, minden nap, akár a saját otthonomban is. Ezért hát felkerestem ezt az oldalt nepalitermekek.com/collections/tibeti-hangtalak és minden információt magamba gyűjtöttem a témáról, aztán megrendeltem és azóta sem bántam meg.

Ezek a tibeti hangtálak nagyon különleges eszközök. Általában a tradíciók szerint hétféle fémből készítik el őket egy rendkívül lassú, aprólékos kovácsolási eljárással. Található bennük arany, ezüst, vas, réz, ólom, higany és ón. Mindegyik anyag egy-egy bolygót is jelképez, ami így lehetővé teszi, hogy a hangtálak olyan energiával rendelkezzenek, ami bevonzzon bizonyos asztrális erőket. Ez is a jótékony és gyógyító hatását segíti ennek az eszköznek.

Az én hangtálam, amit a már említett https://www.nepalitermekek.com/collections/tibeti-hangtalak oldalról rendeltem meg egy tradícionálisan kézzel készített darab, amit semmilyen külön extra minta nem díszít, csak egy egyszerű, letisztult motívum. Nem szerettem volna különösebben díszes darabot rendelni, nekem valahogy jobban tetszenek az egyszerű formák és minták.

A kézzel készített mivoltjából az is adódik, hogy csodálatos hangja van. A hangtál rezonanciája egyszerűen olyan hatással van rám, ami nem sok máshoz fogható. Az a nyugalom és béke, amit áraszt magából szerintem azt is utoléri, aki valójában nem is akarja. Aki pedig szándékosan hagyja is magát, annak bizony sok vidám és boldog percek tud okozni ez az eszköz. Pláne ezekben az időkben, amikor annyira sok feszültségforrás van a világban, függetlenül a kis lokális szintű gondjainktól, egészen globális méretekben is. Éppen ezért szerintem fontos, hogy kihasználjuk azokat a lehetőségeket, amik egy kicsit elrepíthetnek bennünket a nyugalom és a béka szigetére, hogy aztán az embertársaink felé is ugyanezt a békét és nyugalmat tudjuk sugározni. Főleg ha már egyszer a szeretet ünnepe közeleg. Úgyhogy ha ti is szeretnétek egy ilyen klassz ajándékot karácsonyra, akkor a https://www.nepalitermekek.com/collections/tibeti-hangtalak oldalról tudtok rendelni.