Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül

Monoton és traumáktól terhelt életem a fiaim születése előtt

A fiaim születése előtt egy nagy multinacionális vállalatnál dolgoztam, és elégedett voltam a munkámmal és a fizetésemmel. Pontosabban szólva, soha nem fordult meg a fejemben, hogy akár többet is elérhetnék. Vagy hogy többre lehetek képes, mint amennyit a főnökeim kinéztek belőlem. Éltem a kis életemet a saját kis buborékomban, mint mindenki más. Van amikor többet, van, amikor kevesebbet dolgoztam. Különösebb hivatástudatom nem volt, tettem a dolgomat, este pedig vártak a barátok, barátnők. Rengeteg buliban részt vettem, sok mindent megtapasztaltam, jót és rosszat is. Bár utólag talán inkább a rossz élmények, zaklatások maradtak meg bennem leginkább. Ezeket valószínűleg traumaként viszem tovább, mert ha rájuk gondolok, most is kiráz a hideg, és többször sírhatnékom támad.

Ebből a szürke, felelősségek nélküli szerepből a fiaim születése billentett ki. Amikor várandós lettem az ikrekkel, hamar veszélyeztetett terhessé nyilvánítottak, így aztán picit korábban is tudtam otthagyni a munkahelyemet, mint más anyukák, akik sokszor szinte szó szerint az irodából mentek be a kórházba szülni. Semmihez nem fogható élmény volt, amikor aztán végre a karjaimban tarthattam az ikreket. Éreztem, hogy valami megmozdul és átalakul bennem. Elkezdtem felelősséget vállalni az életemért, a tetteimért. Úgy éreztem, ennek most már tétje van, hiszen innentől kezdve értük is felelős vagyok, nem csak saját magamért. És egyhamar arra is rájöttem, hogy ahhoz, hogy teljes értékű anyukájuk tudjak lenni, legelőször is magamat kell megtanulnom szeretni és becsülni. És szembe kell néznem a félelmeimmel ahhoz, hogy egy jobb és erősebb ember válhasson belőlem.

Elhatároztam, újrakezdem, és másokon is fogok segíteni az új cégemmel

Ahogy a fiúk cseperedtek és én is egyre erősebb lettem a magamon való munkálkodás kapcsán, egyre erősebben éreztem, hogy nem szeretnék újra visszamenni a korábbi munkahelyemre dolgozni. A végeláthatatlan mókuskerék helyett szeretnék végre olyasmit csinálni, aminek hozzáadott értéke is van. És mivel egyre jobban foglalkoztatnak a nőügyek, elsősorban a női léthez kötődő traumák, egy olyan céget szeretnék alapítani, amely az egészségtelen önképpel rendelkező nőknek nyújt segítséget. Igen ám, de hiába a sok önismereti tréning és képzés, ha a dolog gyakorlati oldalával egyáltalán nem vagyok tisztában: hogyan is alapítsak céget? Egy ismerősöm nemrég aztán nagyon jó tippet ajánlott. Ő óva intett attól, hogy a cégalapításhoz szükséges székhely bejegyzését a saját otthonomon keresztül, vagy irodabérléssel oldjam meg. “Felesleges pénzkidobás” mondta. “Próbálkozz meg inkább ezzel: Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel“.

Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel területén

Kíváncsian érdeklődni kezdtem nála a téma iránt – mégis mi ez a székhelyszolgáltatás, és kit ajánl minderre? “Mi nemrég alapítottunk céget a férjemmel” – kezdte el a tájékoztatást – “és székhelyszolgáltatást vettünk igénybe a szekhelyszolgaltatas24.hu csapatától. Nem akartunk ugyanis fölöslegesen pénzt kidobni az ablakon a székhely fenntartása kapcsán alakult költségekkel. Te például tudtad azt, hogy ha a saját otthonodba jelented be a cégedet, akkor még építményadót is kell fizetned? Na, hát én sem! Csak azért meg nem akartam fenntartani egy irodát, hogy legyen egy hely, amit bejelenthetek a hatóságoknál… De a szekhelyszolgáltatás24.hu csapata maximálisan rugalmasan áll az ügyfélhez és segít megoldani a problémát! A székhelyszolgáltatásukon keresztül tulajdonképpen kapsz tőlük egy befogadó nyilatkozatot, amelynek a segítségével a náluk lévő címek egyikére be tudod jelenteni a céget.”

Így veheted igénybe a székhelyszolgáltatást

“Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel területén érhető el a szolgáltatás, és mindjárt ki is térek erre” – folytatta tovább az okításomat. “A székhelyszolgáltatás fejében a székhelyszolgáltató cég tulajdonképpen egy csomó szolgáltatást is elvállal a részedre. Így például a kiválasztott címen kiteszi a cégtábládat. Ha a hatóság ellenőrzést tart, fogadja őket a nevedben, és képvisel téged a hatóságok előtt. Sőt, ha valamilyen tárgyaláshoz tárgyalóteremre lenne szükséged, ezt is biztosítja a részedre! De ez még nem minden. Gyakorlatilag bármit rájuk bízhatsz, ugyanis kezelik a postádat, átveszik a leveleidet, és minden beérkező leveledet szkennelve továbbítják neked e-mailben még aznap. A leveleket postai úton havi szinten elindítják feléd, de elektronikus formában archiválják is a későbbi felhasználás és visszakereshetőség céljából. Így a részedről tulajdonképpen alig lesz szükség a személyes jelenlétre a bejelentett székhelyen”

“És így jöhet a szóba Újlengyel is?” – kérdeztem vissza óvatosan, mert úgy éreztem, elkezdtem kapiskálni a székhelyszolgáltatás lényegét. “Pontosan” – válaszolt az ismerősöm. “Újlengyelben ugyanis nem kell iparűzési adót fizetned a vállalkozásod után, így ezt a költséget is megspórolhatod. Persze egy ilyen folyamat elindításához fontos a jó ügyvéd, aki a cégalapítást és a székhely bejelentését is nyélbe tudja ütni a részedre. Viszont ha még esetleg nem rendelkeznél ügyvéddel, akkor sincs veszve semmi, a szekhelyszolgaltatas24.hu csapata ugyanis ingyen biztosít ügyvédet minden ügyfele számára! Maga az eljárásrend is nagyon egyszerű. Első körben nem kell mást tenned, mint a honlapjukon található telefonszámon kapcsolatba lépni velük. De persze ugyanezt megteheted online is, egy formalap kitöltésével és beküldésével.

Ezt követően a szolgáltató felméri, hogy rendelkezel-e ügyvéddel. Ha igen, akkor egy óra alatt el is küldik a részedre a befogadónyilatkozatot, hogy tudjatok haladni a cégbejegyzéssel. Ha viszont még nincs ügyvéded, akkor időpontot egyeztetnek veled az ügyvédjükkel történő személyes találkozásra, ahol alá tudjátok írni a szükséges papírokat. Ezt követően pedig elindul a cégbírósági eljárás majd a cégbírósági bejegyzés, és készen is vagy!” Elgondolkodtatott az ajánlat, egy ideig csöndben magamban mérlegeltem a székhelyszolgáltatás kipróbálásának lehetőségét. “Na és mennyibe kerülne, ha belevágnék ebbe a projektbe?” – kérdeztem vissza. “Székhelyszolgáltatás expressz 1 órán belül – Budapest, Újlengyel tekintetében mik az árak?” “Nincs nagy eltérés, talán ezért is éri meg rögtön Újlengyelben gondolkodni” – felelt az ismerősöm.

A székhelyszolgáltatás ára

“Ha Újlengyelbe kéred a céges székhelyed bejegyzését, és így veszed igénybe a székhelyszolgáltatást, akkor mindennel együtt 39.900 Ft-ot fogsz fizetni a szolgáltatásért. Ebben benne van a cégalapítás díja, a cégmódosítás ingyenes lehetősége, az Újlengyelben igénybe vett székhelyszolgáltatás, a nevedben történő online ügyintézés és a posta kezelése, valamint az egy órás ügyintézés is. Mindemellé pedig ingyen ellenjegyzett cégbírósági végzést is fogsz kapni a bejegyzésről!” “És miben más a budapesti lehetőség?” – kérdeztem vissza egyre nagyobb érdeklődést mutatva a téma iránt. “Tulajdonképpen minden nagyon hasonló, ebben az esetben azonban csak telefonon és e-mailben értesítenek a bejegyzésről. És, persze kalkuláld bele, hogy Budapesten köteles leszel iparűzési adót is fizetni. Mindezzel egybevéve a csomagár itt sem rossz, 29.900 Ft mindössze” – zárta a beszélgetést az ismerősöm.

Engem komolyan foglalkoztat a gondolat, hogy az említett székhelyszolgáltatáson keresztül üssem nyélbe a cégalapítást. Nektek van már valamilyen tapasztalatotok e téren?