Szigetközi kirándulással próbálok segíteni a barátnőmnek

A legjobb barátnőm anyukája nemrég megismerkedett egy rendesnek tűnő fazonnal, aki azonban gyakran a barátnőmön töltötte ki a dühét. Kati nekem elmondta ezt, de az anyja előtt sokáig titokban tartotta. Ugyanis mindannak ellenére, ami történt vele, nem akarta, hogy az anyja, aki nemrég mászott ki a válás miatti depresszióból, újra boldogtalan legyen.

Végül mégis kitálalt az anyukájának, és megmutatta a legutóbbi zúzódásokat a karján. Az anyja azonnal mellé állt, és bár Kati győzködte, hogy neki elég, ha csak egyszerűen megszakítják a kapcsolatot a férfival. Az anyukája azonban mégis ragaszkodott ahhoz, hogy az ügy a bíróságon érjen véget.

Azt hiszem, nem meglepő, hogy Katit rettenetesen megviselte ez az időszak. Én először örültem, hogy végre kiállt magáért, és kiszabadult abból a mérgező dologból, ugyanakkor később borzasztó tehetetlenséget éreztem… Nincs rosszabb érzés annál, amikor a legjobb barátnőd, aki szinte olyan számodra, mint egy testvér egyszerűen kivan az élettől… És te sehogy sem tudsz ezen segíteni…

Elhatároztam, hogy elviszem Katit egy Szigetközi evezőtúrára, hátha jót tesz neki egy kis kikapcsolódás és környezetváltás.

Létezik egy hihetetlenül nagyszerű weboldal

Kirándulásunk megtervezésében az internetnek hála kiváló segítséget találtam: a Cultractive weboldalát. Az oldal a Csallóköz és a Szigetköz érdekes látnivalóit, festői tájakat bejáró túráit és izgalmas rendezvényeit gyűjti össze egy helyen. Ezzel pedig valóságos élménnyé varázsolja a kirándulást már az első pillanattól, a tervezéstől kezdve.

Az oldalon elérhető számos lehetőség közül én most a Túra ajánló, a Túra kereső és a Túra szervező funkciókat emelném ki, ezeket használtam ugyanis a legtöbbet, miközben Kati kirándulását terveztem.

Ha még nem tudod biztosan, mit keresel

A Cultractive “Túra ajánló” fülére kattintva az oldalon található túratervek között keresgélhetsz. Egy-egy túrával kapcsolatban megtudhatod, hogy az vízi vagy szárazföldi, gyalogos vagy kerékpáros túra. Az “Áttekintés” című táblázat pedig összefoglalja neked az épp nézett túra alapadatait. Például megtudhatod az adott kirándulás nehézségi fokát, hosszúságát, azt, hogy hogyan értékelték más túrázók, hogy mekkora szintkülönbséget teszel meg a túra során, és még számos fontos információt. Egyes túrákról részletes leírásokat is olvashatsz. Illetve meg tudod nézni azt is, hogy a kirándulások milyen látnivalókat vagy rendezvényeket érintenek azok közül, melyek megtalálhatók a Cultractive kínálatában is.

Ha konkrétan tudod, mit keresel

Ha nem csak ajánlatokat néznél, hanem konkrét elképzelésed van arról, milyen kirándulás felelne meg neked, a “Túra kereső” fület is választhatod a Cultractive menüjéből. Itt magadnak tudsz keresni az oldalon található túrák között, többféle szűrési lehetőséggel, illetve szabad szavas keresővel is.

A szűrők között elsőként beállíthatod azt, hogy városnézésre, biciklitúrára, gyalogtúrára vagy vízitúrára vágysz-e. Ha pedig gyakorlott kiránduló vagy, specifikálhatod is a szűrőket. Itt kiválaszthatod például, hogy milyen távú túrát keresel, hogy mekkora legyen a szintkülönbség, és milyen hosszú legyen a kirándulás időtartama. Szóval ezek igazából elég hardcore lehetőségek, de lehet, hogy neked pont ez kell, így gondoltam, leírom.

Ha valóságos felfedező vagy

A Cultractive azoknak is kedvez, akik szeretnék önállóan felfedezni a Csallóköz és a Szigetköz szépségeit, ugyanis az oldalon választhatod a “Túra tervező” menüpontot is. Itt feltöltheted a saját magad által tervezett túrát. A terveden jelölheted, hogy milyen látnivalókat érint az oldal kínálatából, és megadhatod azokat az alapadatokat, amiket pl. az “Áttekintés” táblázatban láthatsz a már feltöltött túráknál.

Egy szóval elkészítheted saját kirándulásodat, és ezt megoszthatod mindenkivel, aki valaha a Cultractive-ra téved. Az oldalt létrehozó kezdeményezés lényege ugyanis az, hogy a Csallóköz és a Szigetköz felfedezése általuk igazi közösségi élménnyé válhasson.

A Cultractive tehát egy olyan weboldal, amit mindenképpen ajánlok azoknak, akik a Csallóközbe vagy a Szigetközbe készülnek. Továbbra sem érzem úgy, hogy ezzel sokat tudok majd segíteni Katinak, de remélem, hogy azért sikerül egy kicsit másra terelnem a figyelmét!