Szociális munkás és lelkes hobbi varró vagyok

Erős hivatástudat nélkül nem lehetne ezt a szakmát csinálni, amit én végzek, főleg nem a gyermekvédelem területén. A gyermekek és a nők ellen elkövetett bántalmazások száma az évek múlásával nem csökken, és nagyon gyakran családon belüli erőszakról van szó. A gyermekjóléti- és családsegítő központnak részben ez is feladata, hogy ezeket az ügyeket a jelzőrendszer segítségével felgöngyölítse, kezelje, ha pedig szükséges, akkor a rendőrséget is bevonja a folyamatba.

Rengeteget számít, hogy egy gyermek milyen környezetben nő fel, milyen tapasztalatokat szerez az elsődleges szociális közegében, ami a családja. Az, hogy mit hozunk magunkkal útravalóként családunkból, egész életünkben elkísér bennünket. A család a legtisztább tükör, ami egy ember életében lehet, a család folyton tanít. Családban lenni hatalmas áldás és sokszor bizony bosszúság is amellett.

Még ha vannak is olyan dolgok, amikre nem szívesen emlékszünk vissza, biztosan segítettek minket abban, hogy jobban megismerjük magunkat, netalán új erőforrásokra és megoldásokra leljünk. Minden lehet erőforrás, amit otthon láttunk. Ha csak a hagyományokat nézzük, akár úgy, hogy saját elképzeléseinket, ötleteinket ötvözzük a bevált módszerekkel. Ilyenkor feltámadhatnak a nosztalgikus érzések. Ha tágabb értelemben vesszük a családi mintát, akkor pedig kellő belső munkával gyengíthetjük a rossz beidegződéseket, esetleg feloldhatunk magunkban traumatikus emlékeket, amik csak hátráltatnak. Ami pozitívat magunkkal hozunk, kamatoztathatjuk, közben pedig átjárhat az a jó érzés, hogy lám, továbbviszünk valamit a szüleinktől, nagyszüleinktől, így bennünk élnek tovább.

Sajnos azonban sokaknak nem ilyen emlékek, élmények jutnak, hanem igazán fájdalmas tapasztalatok. Azt gondolom, hogy nagyon fontos az, hogy társadalmi szinten folyjon erről egy párbeszéd, azért, hogy az áldozatokat eljuttathassuk a segítséghez.

Akár személyesen is érintettek vagyunk a témában, akár segítőként látunk bele a rendszerbe, tisztává válik, hogy gyakran a legnehezebben kivitelezhető dolog a konkrét egyénnel való lelki foglalkozás, a teljes bizalom kiépítése és megtartása, egyéni életút segítése, kísérése. Az erőszak áldozatai tehát gyakran a segítség ellenére is kiszolgáltatottak, nincs megfelelő védőhálójuk.

Ilyen stresszes munka mellett jól megválogatom a hobbijaimat, így jött az életembe a varrás, a varrással együtt pedig a Varrógépguru online áruház. Háztartási varrógépek – Varrógépek – Varrógépguru! Azért is írom most ezt a bejegyzést, hogy ajánlhassam a Varrógépgurut mindenki számára, aki érdeklődik a varrás témája iránt, akár profi is benne, és jó lelőhelyet keres gépek, kiegészítők tekintetében (és ráadásul szervizelés témakörében is otthon van a Varrógépguru)! Amikor egy kedves ismerősöm ajánlotta számomra ezt az oldalt, nagyon megörültem, mert elegem volt már abból, hogy számos varrógépeket forgalmazó szaküzlet kifejezetten egy márkára szakosodik, így bár azt nagyon jól kiismerik, de mégis leszűkítik a mezei vásárló választási lehetőségeit. Ugyanígy a szervizeléssel is gyakran bajlódni kellett, mire megtalálta az ember az igazit, ugyanis rengeteg a nem márkafüggetlen szerviz. De nem úgy a Varrógépgurunál! Hozzájuk akkor is fordulhatunk, ha szerelési munkálatokra van szüksége az eszközünknek, esetleg orsót vagy más alkatrészt szeretnénk beszerezni a varrógépünkhöz. Érdemes meglátogatni a honlapjukat, ami az információnyújtás mellett még webáruházként is szolgál, így azon nyomban, pár kattintás alatt meg is rendelhetjük a legújabb varrógépünket, ami azonnali raktári elérhetőség esetén néhány munkanapon belül meg is érkezik hozzánk a GLS futárszolgálat közreműködésével, igencsak kedvező szállítási díjszabással és feltételekkel.

Háztartási varrógépek – Varrógépek – Varrógépguru – én már csak ezt vallom! Nem is ajánlhatnék mást. A legnagyobb világmárkák gépei közül tudunk válogatni, és nem ám csak az egyszerűbb, “sima” varrógépek közül! Számos varrási munkálatra találhatunk náluk speciális gépet, a legnagyszerűbb árakon. Nem is gondoltam volna korábban, hogy ilyen kényelmes lehet a varrógép vásárlása, de a Varrógépguru bebizonyította számomra. Minden részletes adat ugyanúgy elérhető online, mintha személyesen az értékesítőtől kérdeznénk, érdeklődnénk a termékadatok felől, emellett a minőségi, jó felbontású fotók, amelyek a termékek adatlapján találhatóak meg, teljesen jól visszaadják a gép fizikai megjelenését, felépítését is. Azóta már a kolléganőim és érdeklődtek az oldal után, amikor beszámoltam nekik arról, hogy milyen jó vásárt csináltam, és többen is kipróbálták már. Persze egy varrógép nem kis beruházás még ilyen kedvező árak mellett sem, mint amit a Varrógépguru biztosít a vásárlói számára, ezért mindenképpen érdemes jól megfontolni a választást, főleg, hogyha kezdő varrók vagyunk. Számtalan funkcióval rendelkeznek ugyanis ezek a modern masinák, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb konstrukcióval rendelkező modellt. De e-mailben és telefonon is kereshetjük a Varrógépguru munkatársait, akik szívesen ellátnak bennünket információkkal az ilyen jellegű döntések, felmerülő kérdések esetén is.

A Varrógépgurun a legutoljára egy varrógéphez való széket szereztem be, ami már régóta hiányzott az eszköztáramból. Egyáltalán nem mindegy ugyanis, milyen ülőalkalmatosságot használunk ugyanis, miközben a varrógép fölé hajolunk. Nekem fontos szempont volt, hogy masszív legyen, tartós anyagból készüljön, emellett minél több része legyen állítható, konfigurálható. Így a Varrógépguru oldalán megtalált szék tökéletesnek bizonyult számomra, mert gázrugója lévén a magassága is állítható, ezen felül maga a háttámla is mobilis, így nagyon jól megtámogatja a nagy munkában megfáradt hátat és derekat.

Varrógép szerelőre szerencsémre még nem volt szükségem, de lehetséges, hogy ami késik, nem múlik… Mindenesetre jó tudni, hogy ahogyan már azt korábban is említettem, a Varrógépgurunál a javítás is megoldható. Mindig is szerettem volna, ha találok egy olyan helyet, ahonnan a vásárlást, a kiegészítők, “fogyó elemek” beszerzését, folyamatos pótlását is meg tudom oldani, emellett a meghibásodott gépemet is bizalommal telve viszem be hozzájuk. Ez a Varrógépgurunál mind teljesül. A honlapon olvasottak alapján egy nagyon jó varrógép műszerész szakember áll az alkalmazásukban, és az igazán lenyűgöző több, mint huszonkét éves munkatapasztalat is igazán biztató és bizalomgerjesztő számomra a Varrógépgurut illetően. Ha esetleg olyan fokú problémával kell szembesülnünk, ami sem egy kisebb, sem egy nagyobb munkával járó javítással nem orvosolható – azaz fájdalmas búcsút kell intenünk régi eszközünknek -, a kollégák abban az esetben is igyekeznek a segítségünkre lenni és megtalálni a lehető legkényelmesebb megoldást, egy jó ár-érték arányban kapható új eszköz képében. Számomra nagyon szimpatikus az a hozzáállás, hogy ilyen teljes körű szolgáltatást nyújtanak és a több évtizednyi munkatapasztalat sem utolsó ezen a területen. Így – nem túlzok – állíthatom, hogy ők az egyik legprofibb szakértői a varrógépeknek. Háztartási varrógépek – Varrógépek – Varrógépguru a legjobb megoldás, a legtutibb jelmondat. Szerintem az náluk a legnagyobb bónusz, hogy új eszköz vásárlása esetén annak kipróbálására is van mód, így nem rejlik semmilyen kockázat a vásárlásunkban, biztosak lehetünk benne, hogy jól fogunk választani.

Háztartási varrógépek – Varrógépek – Varrógépguru – nekem már ez az új szlogenem! Próbáld ki őket te is, ha éppen varrógépre vadászol magadnak vagy egy kedves családtagnak, ismerősnek.