Vigyázzunk egymásra – vásárolj nyomkövetőt a diszkontepo webshopban

Nekem a kedvesem vett egy ilyen nyomkövetőt, mivel egyszer már volt olyan, hogy nagyon féltem este hazafelé. Nem voltam biztos benne, hogy valaki követ -e. Ezek után eléggé zaklatottan értem haza, és kértem, hogy rendeljen nekem egy nyomkövetőt, hogy ha baj lenne, tudja hol vagyok. Sajnos a telefont nem éreztem elégnek, mert azt elvehetik tőlem, de egy pici nyomkövetőt lehet észre sem vesznek. Nyáron ráadásul rengeteget stoppolunk, ahol szintén adódhat baj, így nem baj, ha valaki mindig meg tudja nézni, hogy hol vagyunk.

A GPS nyomkövető egy pici, egyszerű készülék, amit lehet a diszkontdepo webshopon rendelni pár ezer forintért. Egy SD kártyát kell elhelyezni a készülékben, és ha ráküldesz egy SMS-t, máris láthatod, hogy hol tartózkodik az esetlegesen bajba jutott szeretted. 4-6 napig működik a diszkontdepo terméke, és USB kábellel lehet tölteni. A helymeghatározás 100 m pontosságú, ami elég lehet, hogyha baj van. A csomagban USB kábelt is kapunk mellé, viszont SD kártyát külön kell venni hozzá. Mivel apró a készülék és fekete, így könnyen lerejthető a táskában, zsebben, autó kesztyűtartójában, és csak nekünk kell tudni róla, hogy ott van.

Persze emellett nagyon jól tud jönni, hogyha van nálunk paprika spray vagy borz spray, amit alkalomadtán tudunk használni. A telefonokon is van már olyan funkció, hogy a kikapcsoló gomb sokszori megnyomásával el tudunk küldeni egy előre megírt vészjelző üzenetet. Az üzenettel együtt a GPS koordinátát is elküldjük az általunk előre kiválasztott telefonszámokra. fontos, hogy tisztában legyünk a rendőrség és a mentő telefonszámával, hogy ne akkor kelljen kiguglizni, mikor minden egyes perc számít.