TABBY Internetes bántalmazás kutatás

„TABBY (Threat Assessment of Bullying Behaviour) in internet” nemzetközi projekt (2011-2012)

A projekt öt ország (Olaszország, Görögország, Ciprus, Bulgária és Magyarország) részvételével zajlik, témája a gyerekek közti internetes bántalmazás (összefoglaló nevén cyberbullying). Célja kockázatmérő kérdőív kidolgozása, amelyet a gyerekek maguk tölthetnek ki, s ezzel mérhetik, mi lehet az adott cyberbullying incidens kifutása. A projekt keretében tréningeket tartunk a cyberbullying jelenségéről (különös tekintettel a megoldási folyamatra) pedagógusok és gyerekek számára. Utóbbi célja olyan pedagógus- és kortárs mentorok képzése, akiktől segítséget kérhetnek más, bántalmazott diákok.

A projektnek része egy panel survey vizsgálat is, amelynek keretében 14-15 éves diákokat kérdezünk meg az online zaklatással kapcsolatos tapasztalataikról, kezelési módszereikről. Az előzetes és az utólagos kérdezés közötti féléves időszakban a tréningen felkészített pedagógusok és diákok felvilágosító-mentoráló tevékenységet végeznek a résztvevő iskolákban. A kísérlet ennek a tevékenységnek a hatásfokát méri. A kutatásban résztvevő iskolák számára igény szerint konzultációt biztosítunk a gyerekek online zaklatása kérdésében.

Parti Katalin: “Így látjátok ti”,avagy 13‐18 éves amerikai diákok véleménye a bullyingról.

Kategória: Hírek, Kutatások, Projektek | A közvetlen link.