Rólunk

Az alapítvány neve:  ESZTER Alapítvány az Erőszakos Szexuális Támadást Elszenvedettek Rehabilitációjára
célja: az erőszakos szexuális bűncselekmények áldozataink pszichoterápiás kezelése, szociális segítése, jogvédelmük előmozdítása, az ilyen irányú bűnmegelőzés és bűnüldözés támogatása
közhasznúsági fokozata: Közhasznú
létrehozásának dátuma: 1991. december 25.
nyilvántartásba vételéről rendelkező jogerős bírósági határozat száma és kelte
: Pk.67927/1992/1; 1992 január 28.
nyilvántartási száma: 2611

Az Alapítvány egyik fő törekvése a kezdetektől fogva egy olyan központ létrehozása és működtetése volt, amely segítséget nyújt – elsősorban lélektani, pszichológiai rehabilitációs és jogi tanácsadási lehetőséget biztosítva – az erőszak áldozatai számára, és emellett szervezi és koordinálja az egyéb (gyermekvédelmi, szociális, oktatási, stb.) tevékenységeket is.

1994 óta az ESZTER Alapítvány elsődleges tevékenysége az ESZTER Ambulancia működtetése.

Az Ambulancia ellátó tevékenységének biztosítása mellett az Alapítvány számos egyéb feladatot is végez a szexuális bántalmazás és a családi erőszak áldozatainak segítése körében. Így kampányokat szervez, kutatásokat folytat, kiadványokat jelentet meg és nemzetközi illetve hazai projektekben vesz részt az áldozatsegítés szakmai munkájának fejlesztése érdekében.

Az ESZTER Alapítvány által működtetett Ambulancia ellátási formái:
– egyéni beszélgetés, tanácsadás
– egyéni pszichoterápia
– család és párterápia
– csoportos pszichoterápia
– jogi és gyermekvédelmi tanácsadás

Az Ambulancia ellátásai ingyenesek. Az Ambulanciát az ESZTER Alapítvány adományokból, pályázatokon elnyert és a kliensek által nyújtott támogatásokból tartja fenn.

Bárki az Alapítvány számlájára befizetett anyagi hozzájárulásával közreműködhet abban, hogy az Ambulancia fönnmaradhasson. Ez azonban nem feltétele a szolgáltatások igénybevételének.

Ha segítségre van szüksége, ne várjon tovább! Ami történt, nem az Ön bűne! Mondja el, hogy segíthessünk!